vrijdag, september 12, 2008

'Pedofiel na straf niet terug naar huis'

AMSTERDAM - Veroordeelde pedofielen zouden na het uitzitten van hun straf niet terug mogen keren naar hun voormalige omgeving. Dat zegt de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen vrijdag in De Telegraaf.
In Utrecht ontstond eerder deze maand ophef nadat een veroordeelde pedofiel (56) na zijn straf terugkeerde naar zijn flat in de wijk Overvecht. In hetzelfde flatgebouw woont ook zijn 5-jarige Marokkaanse slachtoffertje.
De ouders van het slachtoffer vonden dit onaanvaardbaar, maar de gemeente liet weten dat het geen wettelijke middelen heeft om op te treden. Wolfsen wil nu dat minister Hirsch Ballin van Justitie voor een wettelijk terugkeerverbod zorgt.
"Ik ben hier echt boos over", zo zegt hij in de krant. "Hoe heeft dit zo kunnen lopen?"
Wolfsen zegt het belachelijk te vinden dat hij als burgemeester niets kan doen. "Het slachtoffer wordt zo gedwongen om te verhuizen. Dat is de omgekeerde wereld. De dader moet eruit in plaats van het slachtoffer."
Woningcorporatie Bo-Ex, verhuurder van het appartementencomplex, is namens twintig woedende flatbewoners naar de kortgeding-rechter gestapt. De rechter zal uiterlijk op 16 september bepalen of de pedofiel zijn flat uit moet.
De advocaat van de pedofiel zegt ervan uit te gaan dat zijn cliƫnt in de flat kan blijven wonen. "Overlast voor de verhuurder is niet aantoonbaar. De familie moet er lekker blijven zitten. De flat is groot genoeg."
(Bron)

Wat doet de nationaliteit van het slachtoffer er toe? En: dan stuur je die pedofiel ergens anders heen - nou, daar zal ie welkom zijn. Bovendien: zijn er plekken waar geen kinderen zijn? Waar laat je zo'n pedo dan??

Geen opmerkingen: