woensdag, september 10, 2008

Orthodoxe christenblogger boos over computerspel

AMSTERDAM - Het computerspel Spore is een aanval op het 'creationisme', de opvatting dat de aarde en het leven daarop door een hogere macht zijn geschapen. Dat meent althans een streng gelovige weblogger in de Verenigde Staten.
Spore is een onlangs verschenen computerspel van fabrikant Electronic Arts (EA) waarin de speler een eencellig organisme via verschillende evolutiefasen moet zien op te brengen tot een geavanceerd, intelligent wezen dat in staat is tot het maken van een ruimtereis.
Volgens de anonieme eigenares van het weblog Anti Spore is dat spel "de grootste aanval tot nu toe van EA op christelijke waarden".
"Dit hele spel is propaganda om onze kinderen evolutie probeert te leren, in plaats van creationisme", schrijft de auteur van het blog, die zegt zich in Spore te hebben verdiept nadat haar zoontje haar vroeg het te kopen.
Het spel is ontwikkeld door Will Wright, die ook aan de basis stond van de succesvolle spellen Sim City en The Sims. Volgens Anti Spore is zijn betrokkenheid bij Spore geen wonder, want Wright is lid van de Episcopal Church, "de enige kerk in Amerika die homoseksualiteit goedkeurt."
Spore krijgt ondertussen ook veel kritiek van gameliefhebbers, zij het om heel andere redenen. Het spel is voorzien van strenge beveiliging tegen piraterij. Spore moet online geactiveerd worden om het spel te kunnen spelen, en dat kan niet vaker dan drie keer.
Veel verontwaardigde gamers geven het spel daarom uit protest een slechte recensie op webwinkel Amazon.com, zo meldde de Financial Times.
(Bron)

Maar een spel waarbij een god in 1 keer alles maakt is toch niet leuk? ;p

Geen opmerkingen: