dinsdag, september 09, 2008

Palin in opspraak om declaraties

WASHINGTON - De Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin is in opspraak geraakt. De Amerikaanse krant Washington Post meldde dinsdag dat de huidige gouverneur van Alaska ten onrechte onkosten in rekening heeft gebracht.
Palin zou in de bijna twee jaar dat ze in functie is, 312 dagen thuis hebben gewerkt. Voor die dagen heeft ze echter wel vergoedingen aanvaard voor onkosten die ze zou hebben gemaakt tijdens 'ambtelijke reizen', aldus de krant.
Het gaat hierbij om uitgaven als maaltijden en incidentele uitgaven onderweg.
De echtgenoot en de kinderen van Palin declareerden volgens het dagblad reizen tussen hun huis in Wasilla en de hoofdstad van Alaska, Juneau.
Ook zou de staat een driedaags hotelverblijf van Palin en haar dochter in New York hebben vergoed ter waarde van ruim 700 dollar per nacht. In totaal zouden Palin en haar familieleden tienduizenden dollars ten onrechte in rekening hebben gebracht.
Een woordvoerster van Palin sprak tegen dat de gouverneur de regels heeft overtreden. De vicepresidentskandidate had zelfs afgezien van haar recht om meer onkosten in rekening te brengen, aldus de zegsvrouw.
De aantijgingen zijn buitengewoon pijnlijk voor Palin. Toen de Republikeinse presidentskandidaat John McCain haar vorige maand presenteerde als zijn running mate, liet Palin zich voorstaan op haar strijd tegen misbruik van belastinggeld.
(Bron)

Iets dat riekt naar een vorm van fraude sluit natuurlijk iets minder bij de gemiddelde burger aan dan het 'mijn gezin is ook niet ideaal'.

Geen opmerkingen: