dinsdag, september 09, 2008

'Google wil snel internet voor derdewereldlanden'

LONDEN - Het Amerikaanse internetbedrijf Google en de Britse bank HSBC hebben een ambitieus project opgezet dat miljarden mensen in de derde wereld toegang moet bieden tot goedkope en snelle internetverbindingen.
Voor dat doel worden zestien satellieten aangeschaft. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times dinsdag. Het zogeheten O3b Networks-project, ofwel Other 3 Billion, gaat in totaal 750 miljoen dollar kosten, aldus de krant. Google en HSBC werken daarbij samen met de mediamagnaat John Malone van het kabeltelevisiebedrijf Liberty Global.
Zij hebben in eerste instantie gezamenlijk 65 miljoen dollar op tafel gelegd om de plannen te financieren. Mogelijk doen later ook andere geldschieters mee.
De satellieten zullen worden besteld bij het Franse bedrijf Thales Alenia Aerospace en moeten vanaf 2010 operationeel zijn. Het project mikt op landen in Afrika, Zuid-Amerika, Aziƫ en het Midden-Oosten.
Met behulp van de satellieten moeten miljarden mensen betaalbaar toegang krijgen tot het internet. In veel derdewereldlanden is het commercieel niet interessant om vaste internetverbindingen aan te leggen, waardoor veel mensen blijven verstoken van het internet.
(Bron)

Geen opmerkingen: