dinsdag, september 09, 2008

'Kwart jongeren overweegt plastische chirurgie'

AMSTERDAM - Ruim een kwart van de Nederlandse jongeren overweegt een plastisch chirurgische ingreep. Ruim een derde van de meisjes overweegt dit, terwijl twintig procent van de jongens een dergelijke ingreep zou doen.
Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 500 jongeren in de leeftijd van 13-19 jaar, uitgevoerd door YoungVotes. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat acht op de tien jongeren ontevreden is over het uiterlijk.
Bij meisjes speelt onvrede over het gewicht, de buik en benen de belangrijkste rol. Jongens zijn voornamelijk ontevreden over hun huid en borstkas. De helft van de meisjes wil graag afvallen en de helft van de jongens zou graag gespierder willen zijn.
Dagelijks besteden de jongeren gemiddeld een half uur aan hun uiterlijk. Ruim eenderde geeft aan zich ongemakkelijk te voelen wanneer ze niet in staat zijn deze tijd aan hun uiterlijk te besteden.
Volgens jongeren weegt de ideale vrouw 61 kilo bij een lengte van 1.73m. Voor mannen ligt dit op 76 kilo bij een lengte van 1,84m. Om dat gewicht te bereiken doet maar liefst driekwart van de ontevreden jongeren wel eens aan de lijn, één op de tien zelfs vaak tot altijd.
Voornamelijk meisjes geven aan dat zij zich vaak onzeker en dik voelen door het ideaalbeeld dat de media creëert. Tegelijkertijd blijken de meeste jongeren niet van mening dat je door dun zijn meer kunt bereiken in het leven.
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van TENQ, een jongerenzender op middelbare scholen dat de aandacht vraagt voor overgewicht bij jongeren.
(Bron)

Bizar.

Geen opmerkingen: