donderdag, september 11, 2008

Kanaaltunnel dicht wegens brand

LONDEN - De Franse autoriteiten hebben donderdag de 50 kilometer lange Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittanniƫ gesloten, nadat er brand was uitgebroken op een autotrein.
De tunnel blijft in elk tot vrijdagochtend dicht, aldus de BBC.
De Franse brandweer evacueerde 32 passagiers, voornamelijk vrachtwagenchauffeurs, die in de autotrein zaten. Veertien mensen raakten lichtgewond. Zes van hen hadden ademhalingsmoeilijkheden.
De trein kwam vanuit het Britse Folkstone en was op weg naar Frankrijk. Op 11 kilometer afstand van het Franse Calais werd de brand ontdekt.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Volgens de Franse autoriteiten was een remsysteem van een vrachtwagen oververhit geraakt, waardoor een band vlam vatte.
Vervolgens zou het vuur zijn overgeslagen naar twee andere trucks. Volgens de BBC was een vrachtwagen met chemicaliƫn gekanteld, waarna er brand uitbrak. De Britse brandweer sprak van een "ernstig incident".
De Franse en de Britse brandweer hadden het vuur, dat in het begin middag uitbrak, snel onder controle. Maar na enkele uren was het nog steeds niet helemaal gedoofd.
Het is sinds de opening van de Eurotunnel in 1994 de derde tunnelbrand. In 1996 was er ook brand uitgebroken op een trein met vrachtwagens. Toen raakten zeker acht mensen gewond. In totaal zijn er zeker vijf incidenten geweest in de tunnel.
(Bron)

Geen opmerkingen: