vrijdag, januari 27, 2006

Vijftien maanden geëist voor seksafpersing met webcam

BREDA - Tegen de 20-jarige B.N. uit Beverwijk is vrijdag voor de rechtbank in Breda vijftien maanden gevangenisstraf geëist waarvan vijf voorwaardelijk, omdat hij jarenlang zestien minderjarige meisjes via de webcam seksueel zou hebben afgeperst.
N. wekte eerst vertrouwen op bij de slachtoffers via een chatbox. De meisjes waren gek op hem na enkele sessies. Dan ging hij steeds verder, liet de meisjes seksuele handelingen doen voorde camera. Die legde hij vast. Hij dreigde de opnamen te verspreiden als ze niet deden wat hij wilde.
N. wordt beschuldigd van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno en van het onder bedreiging dwingen tot seksuele handelingen. Via sugarbabes.nl werden contacten gelegd met meisjes uit onder meer Amsterdam, Velserbroek en Waalwijk in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Hij bouwde de gesprekken op en liet dan zijn geslachtsdeel zien aan de jonge vrouwen die dan voor hem weer uit de kleren gingen.
Daarna begonnen de dreigementen. Zo kwam een foto van een van de meisjes op het prikbord van een middelbare school terecht waardoor ze is weggepest. "Hij regisseerde de filmpjes", aldus de rechter. Volgens officier van justitie W. Kuper dreigde hij vervolgens de opnamen naar hun ouders of vrienden te sturen. "Zo deden de meisjes dingen die ze eigenlijk niet wilden. Ik heb me verbaasd dat minderjarige tieners via MSN zo makkelijk aangezet kunnen worden om dingen te doen. Het leed is daarna vaak groot voor zowel slachtoffers als ouders." B.N. vertelde tegen de rechter dat hij niet wist dat het strafbaar was.
Uitspraak 10 februari.
(Bron)

Geen opmerkingen: