woensdag, januari 25, 2006

Verdachte 'Oudwoude' pleegde meer zedendelicten

LEEUWARDEN - De 25-jarige man uit Westergeest die vorige week maandag is opgepakt op verdenking van verkrachting van een 13-jarig meisje in Oudwoude een dag eerder, heeft in mei 2004 ook een 5-jarig meisje uit Deventer seksueel misbruikt.
Ook heeft de Friese verdachte bekend dat hij in oktober vorig jaar een 11-jarige meisje in Kollum probeerde aan te randen. In alle drie de zaken bedreigde de man de slachtoffertjes met een mes, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden woensdag bekend. Justitie wist de zaak uit Deventer na een DNA-test met de Fries in verband te brengen.
Vorige week zondag werd het 13-jarige slachtoffer in het bos bij het Friese dorpje Oudwoude van haar paard getrokken en seksueel misbruikt. Dat gebeurde op twee kilometer van de plek waar in 1999 Marianne Vaatstra gruwelijk werd omgebracht. Het DNA dat bij het lichaam van Marianne is gevonden komt niet overeen met dat van de man uit Westergeest.
De man heeft de verkrachting van het 13-jarige meisje bekend, zo werd vrijdag al duidelijk. Ook de zaak in Deventer is door hem inmiddels bekend. De rechter-commissaris van de rechtbank in Leeuwarden verlengde vrijdag de voorlopige hechtenis van de verdachte met veertien dagen.
Mogelijk heeft de man ook iets te maken met een aanranding in Buitenpost. In dat Friese dorpje werd in oktober vorig jaar een 12-jarige meisje belaagd. De politie zoekt in die zaak nog getuigen. Advocaat J. de Vries van de verdachte was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.
(Bron)

Geen opmerkingen: