donderdag, januari 26, 2006

Maker van website veroordeeld wegens discriminatie

AMSTERDAM - Woensdag is in Amsterdam de maker van een ?satirische? website veroordeeld wegens het opzettelijk beledigen van homoseksuelen en joden. Op zijn website, een fictieve christelijke internetgemeente, schrijft de man naar eigen zeggen humoristisch bedoelde columns onder diverse pseudoniemen, zoals ?Andries Knevel?.
"In een aantal van deze columns staan beledigende en discriminerende uitingen ten opzichte van joden en homoseksuelen. In deze columns worden dikwijls bijbelteksten aangehaald," dit meldt het Meldpunt Discriminatie Internet . Het Meldpunt zegt meer dan 40 meldingen over deze website te hebben ontvangen.
Nadat de eigenaar van de website weigerde op verzoek van het MDI de discriminerende passages te verwijderen, heeft het MDI in maart 2005 aangifte gedaan wegens discriminatie van homoseksuelen en joden.
Ondanks het feit dat de man ter zitting stelde niet de intentie te hebben gehad om mensen te beledigen en dat zijn website satirisch bedoeld was, achtte de rechter de grenzen van het aanvaardbare overschreden. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van een boete van 1.000 euro.
(Bron)

Geen opmerkingen: