zaterdag, januari 28, 2006

Dak van evenementenhal in Polen ingestort

KATOWICE - Vermoedelijk onder de last van een dik pak sneeuw is zaterdag het dak van een evenementenhal in het Zuid-Poolse stad Katowice ingestort. Daarbij zijn waarschijnlijk doden gevallen. Hoeveel is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de politie waren er op dat moment tussen de vijfhonderd en duizend bezoekers bij een postduivententoonstelling.
De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat honderden bezoekers ingesloten zijn in de ruïne. Een woordvoerder van de brandweer vertelde op de radio dat een van de ingeslotenen met zijn mobiele telefoon naar de reddingsdienst had gebeld met de mededeling dat er mensen om het leven waren gekomen.
Tot nu toe zijn al zeker dertig mensen naar ziekenhuizen gebracht. Uit de wijde omgeving zijn reddingswerkers door de hevige sneeuw onderweg naar het ingestorte gebouw. Ook zijn gespecialiseerde diensten met sonarapparatuur en speurhonden onderweg. Het is de koudste winter in enkele decennia in Polen met temperaturen tot minus 30 graden.
Eerder deze maand kwamen vijftien mensen in het zuiden van Duitsland om het leven toen het dak van een overdekte schaatsbaan in Bad Reichenhall in de deelstaat Beieren instortte onder de last van sneeuw.
(Bron)

Geen opmerkingen: