zaterdag, januari 28, 2006

'Meerderheid bevolking New Orleans komt niet terug'

WASHINGTON - Een grote meerderheid van de bevolking van New Orleans, verdreven door de orkaan Katrina in augustus vorig jaar, zal naar verwachting niet kunnen terugkeren naar de stad. Volgens een studie aan de universiteit van Brown zal ongeveer 80 procent van de zwarte inwoners en 50 procent van de blanke bewoners van New Orleans zich niet opnieuw in de stad kunnen vestigen als gevolg van financiƫle problemen.
Het onderzoek wijst uit dat circa 354.000 van de in totaal 484.000 inwoners van de stad in Louisiana in delen van New Orleans woonden die door Katrina matige tot zeer zware schade hebben opgelopen. Van hen is 73 procent zwart, bijna 30 procent leefde op de armoedegrens en meer dan de helft had een huurwoning.
Als voor deze mensen geen apart beleid wordt gevoerd, zullen zij financieel niet in staat zijn om naar de stad terug te keren. Ten eerste hebben zij niet genoeg geld om te verhuizen en daarnaast is de druk op de markt voor huurwoningen in New Orleans nu al zo groot, dat de prijzen sterk zijn gestegen.
De overheid zou dus bewust goedkope huurwoningen moeten bouwen en aanbieden om de samenstelling van de bevolking van New Orleans niet te laten veranderen. Voor Katrina was ongeveer 67 procent van de bevolking zwart. Of dat straks ook weer zo is, is volgens het onderzoek hoogst onzeker. Tot nu toe zijn ongeveer 150.000 mensen die in augustus de stad waren ontvlucht weer teruggekomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: