dinsdag, januari 24, 2006

Onderzoek naar oplichting via marktplaats.nl

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond begint een onderzoek naar internetoplichting via de website marktplaats.nl binnen het arrondissement Roermond. Dat maakte het OM in Roermond dinsdag bekend.
Tot voor kort kregen gedupeerden die aangifte deden te horen dat justitie het te druk had met andere zaken. Maar inmiddels zijn er bij justitie al veertig aangiftes binnen. "Een zeer groot aantal", noemt het OM dit.
Daarom besloot het OM alsnog een onderzoek te starten. De gedupeerden zouden spullen via internet besteld en betaald hebben, maar kregen de goederen nooit geleverd. De aangiften zijn afkomstig van gedupeerden uit heel Nederland.
Ruim twee weken geleden arresteerde de politie in Maastricht nog een 36-jarige inwoner van die stad op verdenking van een groot aantal oplichtingen per internet via marktplaats.nl. Deze man zou niets te maken hebben met de oplichtingen in Roermond. De Maastrichtenaar zou meer dan honderd mensen hebben gedupeerd. Hij bood onder meer toegangskaartjes aan voor wedstrijden van PSV en het Arnhemse feestevenement Qlimax, evenals Gameboy- en computerspellen.
De slachtoffers woonden vooral in het noorden en westen van het land. De man liet mensen bedragen tussen de 60 en 180 euro betalen, maar kwam vervolgens niet met de spullen over de brug. De Maastrichtenaar had het voorzien op mensen die ver weg woonden, "want voor 60 euro zak je niet even naar het zuiden af om je geld terug te krijgen", aldus een woordvoerder van de politie.
(Bron)

Geen opmerkingen: