maandag, januari 23, 2006

Treinvertraging in Noord-Nederland door acties

GRONINGEN - Het spoorverkeer in Noord-Nederland kampt maandagochtend met vertragingen door stiptheidsacties door het personeel van vervoersbedrijf Arriva. Een zegsman van vakbond De Unie zei dat maandag. Ongeveer zeventig personeelsleden van Arriva voeren actie. Zij klagen over de veiligheidsvoorschriften, die volgens hen niet goed worden nageleefd door de vervoerder. Een week geleden voerde het personeel al een soortgelijke actie.
Volgens De Unie neemt Arriva bij het rangeren van treinen de veiligheidseisen niet in acht. Bovendien zouden de treinen niet vaak genoeg gecontroleerd op mankementen.
Het spoorpersoneel in Noord-Nederland viel tot voor kort onder de CAO van NS Reizigers, de voormalige werkgever. Sinds eind vorig jaar geldt echter de Arriva-CAO. Dit betekent een forse verslechtering, meent De Unie. De vakbond eist daarom per persoon 9000 euro compensatie.
Arriva ontkent dat de stiptheidsacties maandagochtend tot vertragingen hebben geleid. "De reizigers merken niets", aldus een zegsvrouw. "Als er vertragingen waren, kwam dat niet door de acties." Het bedrijf wil niet ingaan op de eisen van de vakbond.
(Bron)

Geen opmerkingen: