zondag, januari 22, 2006

Marokkaanse gemeenschap wil overlast aanpakken

AMSTERDAM - De Marokkaanse gemeenschap moet zelf in actie komen om hun jongeren weer in het gareel te krijgen. Dat er sprake is van een probleem kreeg veel bijval zondagmiddag tijdens een bijeenkomst met tientallen vertegenwoordigers van Marokkaanse organisaties in Amsterdam.
De vraag is wat er moet gebeuren om de rust in de stad te doen weerkeren. Hoe dat precies moet, werd tijdens de discussiemiddag nog niet duidelijk. "Maar het begin is er", aldus een van de organisatoren.
Burgemeester Cohen was ook van de partij. Volgens hem is het goed dat binnen de Marokkaanse gemeenschap erkenning is voor de problematiek. "Ze hebben aangegeven dat ze er zelf wat aan willen doen. Het moet niet langer zo zijn dat ze in de slachtofferrol blijven hangen."
De bijeenkomst had plaats naar aanleiding van een aantal incidenten met Marokkaanse jongeren. De problemen concentreerden zich met name in de Diamantbuurt en stadsdeel Slotervaart. Maar ook elders in de stad was het onrustig. Cohen riep daarom vorige week alle stadsdeelvoorzitters bijeen om te praten over deze incidenten.
De Marokkaanse organisaties namen daarop het initiatief zelf de handen ineen te slaan om de rust in de stad te doen weerkeren.
(Bron)

Geen opmerkingen: