zondag, januari 22, 2006

Vandalen brengen zware schade toe aan treinen

ENKHUIZEN/GELDROP - Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Enkhuizen en Geldrop zware schade toegebracht aan treinen en het spoor. Op het station van Enkhuizen werd een een treinstel in brand gestoken waardoor dit grotendeels uitbrandde.
Bij het station van Geldrop botste een intercitytrein in volle vaart op een invalidenbrug, waarmee rolstoelgebruikers aan boord van treinen kunnen. Vandalen hadden het gevaarte vanaf het perron op het spoor gegooid. Dat liet spoorbeheerder ProRail zondag weten.
De brand in het treinstel, een dubbeldekker, in Enkhuizen brak rond 01.30 uur uit. Het ging om een trein die al sinds vrijdagavond op het rangeerterrein bij het station stond. De brand ontstond in een toilet. ProRail vermoedt dat vandalen hebben ingebroken in de trein en daarna brand hebben gesticht.
Naast het treinstel dat volledig uitbrandde, liepen nog twee andere treinstellen lichte brand- en rookschade op. ProRail stelt dat de schade in de tonnen loopt.
Bij Geldrop botste de intercity Haarlem/Maastricht om iets over elven in volle vaart op de invalidenbrug. Het gevaarte staat normaal gesproken aan een ketting op het perron. Volgens ProRail is het slot daarvan geforceerd en hebben onbekenden de brug daarna op het spoor geschoven. De locomotief van de trein liep volgens de spoorbeheerder voor tienduizenden euro's schade op door de botsing.
Niemand raakte gewond. Ook het spoor werd bij de aanrijding beschadigd. Die schade is in de nacht van zaterdag op zondag weer hersteld.
(Bron)

Geen opmerkingen: